از کجا می توانیم چکش تخریب مناسبی تهیه کنیم؟
امروزه، جهت تخریب بناهای فرسوده و یا ساخت و ساز بناهای جدید، نیاز به برخی ابزارآلات احساس می شود، علی الخصوص در زمینه تخریب، که کاری سنگین، خطرناک و حساس است. در گذشته عملیات تخریب، کاری جان فرسا بود که در صورت عدم رعایت نکات ایمنی، خطرات مالی و جانی را برای کاربران به وجود می آورد. اما امروزه، با مدرن تر شدن لوازم ساخت و ساز، شاهد تولید ابزارهایی هستیم که می توانند انجام عملیات تخریب را با کمترین هزینه، در کم ترین زمان و با توانی چند برابر توان انسان برایمان میسر سازد.
چکش تخریب از جمله ابزارهای برقی سنگین محصوب می شوند که تنها برای تخریب سازه ها به کار میرود. این وسیله، دارای کاربرد صنعتی و عمومی است. از انواع مختلف این ابزار، در تخریب و جداسازی آسفالت، تخریب بتن و انواع مختلفی از سازه ها استفاده می شود.
بنابراین، عمده کاربرد این ابزار، در عملیات عمرانی، ساختمانی و حفاری است. پس می توان به جرئت گفت که چکش تخریب یکی از ابزار مورد نیاز و حیاتی برای عموم مشاغل است که با ساخت و ساز ارتباط دارند.
انواع چکش تخریب ها و اجزای تشکیل دهنده آن ها
دسته ای بلند، بدنه ای سنگین و مستحکم، آرمیچر، بالشتک (استاتور)، دنده و ... اجزای تشکیل دهنده چکش تخریب ها به صورت عمومی هستند. در ادامه به بررسی نحوه کار این ابزار خواهیم پرداخت.
برای آشنایی با انواع چکش تخریب ضروری است که در ابتدا بدانیم که قدرت چکش تخریب بر اساس تعداد ضرباتی که در هر دقیقه بر سطح وارد می سازد سنجیده می شود. چکش تخریب ها، بر اساس وزن شناسایی و تقسیم می شوند.
چکش تخریب ها بر اساس وزن به چکش تخریب های 15 تا 20 کیلویی تقسیم بندی می شوند و در دو نوع مختلف تولید می شوند: گریسی و روغنی.
چکش تخریب های گریسی، نسبت به محصولات مشابه، قدرت تخریب بالاتری دارد و در مقابل، چکش تخریب روغنی نیز از استهلاک پایینتری برخوردار است.
قدرت چکش های تخریب بر اساس تعداد ضربه ای که در هر دقیقه بر سطح وارد می کنند یا به عبارتی ژول، سنجیده میشود. بنابراین، چکش تخریب ها، در دو نوع صنعتی و غیر صنعتی و به عبارتی سنگین و نیمه سنگین از یکدیگر متمایز می شوند.
بتن کن یا چکش تخریب؟ کدام مناسب تر است؟
بتن کن ها، علاوه بر عملکرد ترکیبی خود، حرکت دورانی و چرخشی نیز دارد. بتن کن ها، از قدرت حفاری بیشتری برخوردار هستند. چراکه در ساختار خود پیستونی برای ضربه زدن وجود دارد.
درون دستگاه های بتن کن، مته وقلم گیری موجود است که امکان استفاده از این ابزار به صورت چکش تخریب را نیز فراهم می سازد.
بتن کن ها نیز، همانند چکش های تخریب، بر اساس وزن و نوع سیستم قلم گیر تقسیم بندی می شوند.
نوع سیستم های قلم گیر بر سه قسمت هستند:
چهار شیار (SDS plus1)
پنج شیار (SDS max)
ستارهای (SP line)
تفاوت این قلم گیر ها در چیست؟ گفتنی است که دریل بتن کن چهار شیار، قلم و مته ای به قطر 24 میلی متر دارد و نسبت به قلم گیر پنج شیار نازک تر و سبک تر است.
دریل بتن کن پنج شیار مته ای با قطر 34 میلی متر به بالا داشته و وزن آن نسبت به بتن کن چهار شیار بیشتر است.
تفاوت چکش تخریب و بتن کن
چکش تخریب و بتن کن ابزارآلاتی کاملا متفاوت بوده و هرکدام برای کاربردی خاص طراحی و ساخته شدهاند اما گاهی در میان فروشندگان و حتی استادکاران این دو ابزار به اشتباه به جای یکدیگر استفاده و پیشنهاد میشوند.
گاهی اوقات بنا بر نوع استفاده، این دو دستگاه با هم مقایسه میشوند اما در یک تعریف کلی باید گفت چکش تخریب ابزاری است که فقط برای عملیات تخریب استفاده میشود و بتن کن برای سوراخکاری و کندن در پروژههایی به کار میرود که به نصب و تأسیسات مربوط است. به عبارتی دیگر بتن کن ظرفیتهای مختلفی داشته و برای انجام فعالیتهایی از قبیل سوراخکاری، کندهکاری بتن، کندهکاری دیوار و درنهایت انجام کارهای نصب و تأسیساتی مورد استفاده قرار میگیرند اما چکش تخریب بهصورت اختصاصی برای تخریب سطوح سخت مانند آسفالت و سنگها مورد استفاده قرار میگیرد.
نکات ایمنی استفاده از چکش تخریب
چکش تخریب، به دلیل وزن بسیار زیایدی که دارد، همواره می تواند خطر آفرین باشد. کاربری که چکش تخریب را به کار می برد باید از لحاظ جسمانی بتواند وزن ابار را تحمل کند. در غیر این صورت می تواند متوجه آسیب های جدی شود.
وسایل ایمنی از قبیل دستکش، کلاه سخت، عینک، لباس مناسب، کفش مخصوص، ماسک و محافظ گوش را همواره هنگام انجام عملیات تخریب به تن داشته باشید.
از ورود سایر افراد در حین استفاده از این ابزار به محیط جلوگیری نمایید.
هنگام استفاده از چکش تخریب به صورت مایل و زاویه دار بایستید تا عملیات تخریب به درستی انجام گیرد
چکش تخریب را از کدام برند ها تهیه کنیم؟
برندهای نام آشنای بسیاری در کاتالوگ و سری محصولات خود این ابزار را وارد کرده اند. اگر فاکتور قیمت و کیفیت برایتان مهم است، یعنی به عبارتی، اگر می خواهید با صرف هزینه کمتری یک ابزار با دوام و با کیفیت داشته باشید توصیه ما برندهای ایرانی توسن، کنزاکس، نووا، ان ای سی و ... است. برندهای بوش، هیوندای و .. نیز می توانند گزینه های بسیار مناسبی در تهیه چکش تخریب باشند. جهان ابزار به عنوان بزرگترین و تخصصی ترین مرکز توزیع ابزار ایران در شمال غرب کشور،شما را قادر می سازد تا به راحتی، با قیمت مناسب و با خیال آسوده اقدام به خرید ابزارهای برقی، شارژی، بادی، دستی و ... نمایید. کارشناسان فروش و کارشناسان فنی جهان ابزار هر روزه از ساعت 9 تا 18 آماده پاسخگویی به سوالات و ارائه مشاوره رایگان می باشند.ش