بستن
info@jahanabzar.com
۰۴۱ - ۳۴۲۴۷۱۷۱ (۸:۰۰ - ۱۹:۰۰)

چگونه می توان خانه را برای زمستان های سرد آماده کرد؟

چگونه می توان خانه را برای زمستان های سرد آماده کرد؟

پاییز با سرمای زودرس از راه می رسد و در این موقع همیشه شاهد افت محسوس دمای هوا هستیم و هرچه جلوتر می رویم هوا سردتر می شود. به زودی با فرا رسیدن زمستان و بارش برف و کولاک، در بیشتر مناطق کشور، کاهش شدید دما تا منفی 20 درجه را نیز شاهد خواهیم بود.
یکی از چالش های بزرگ خانواده ها در این شرایط، مدیریت مصرف انرژی به خصوص مواقعی است که سرمای هوا در اوج شدت خود قرار دارد. ما یکی از کشورهای پرمصرف در حوزه انرژی و به خصوص گاز هستیم و تقریبا به اندازه کل مردم اروپا گاز مصرف می کنیم. آمارها نشان می دهد که در سال 96 روزانه 578 میلیون مترمکعب گاز در ایران مصرف شده است که قسمت عمده آن در بخش خانگی بوده است.

از آنجا که بخش خانگی بزرگ ترین مصرف کننده گاز در کشور محسوب می شود، بنابراین بیشترین صرفه جویی هم باید در این بخش انجام گیرد. علاوه بر استاندارد سازی وسایل گرمایشی گازسوز و نهادینه کردن فرهنگ درست مصرف در میان خانواده ها، انجام یکسری کارهای خیلی ساده و کم هزینه می تواند باعث کاهش مصرف انرژی در بخش خانگی شود که تأثیر مستقیمی در اقتصاد خانواده ها دارد.
در واقع حفظ دمای منزل و جلوگیری از هدر رفت انرژی تنها هدفی است که باید دنبال شود. برای رسیدن به این هدف مهم اجرای چند کار خیلی ساده به شما کمک می کند تا ضمن کاهش مصرف انرژی، در محیطی گرم، زمستان سرد و سوزناک را سپری کنید. این کارها شامل موارد زیر هستند:

1- درزگیری درب و پنجره

در اولین مرحله با استفاده از یک کاردک هرگونه چسب، درزگیر قدیمی و یا رنگ های کهنه و پوسته شده را تراشیده و سطح چارچوب خارجی درب و پنجره را کاملاً تمیز کنید. در مرحله‌ بعد از یک دستمال زبر و ضخیم استفاده کنید. دستمال را در آب و صابون گرم قرار دهید و سپس همه‌ ذرات و آلودگی های موجود را به وسیله‌ آن پاک کنید. در آخر هم با دستمالی خشک، سطح را پاک کنید.
حالا باید از درزبند مناسب استفاده کنید و کل چارچوب خارجی درب و پنجره و تمام منافذ بین آنها و دیوار را با درزبند مناسب بپوشانید. مراقب باشید که چسب مورد استفاده مخصوص استفاده در سطح خارجی باشد. پیشنهاد ما به شما استفاده از چسب سیلیکونی است که هم مقاومت لازم در برابر شرایط محیطی را داراست و هم تا سال ها انعطاف‌پذیری و مقاومت خودش را حفظ می کند.

2- عایق کاری داخلی

حالا پس از درزبندی خارج، باید به داخل بیایید و قسمت های متحرک (قسمت باز و بسته‌شو) را عایق کنید. چند روش برای این کار وجود دارد که به چند مورد از بهترین هایشان می پردازیم:
فوم چسب دار: در این روش از نوارهای فومی چسب دار موجود در بازار استفاده کنید. این نوارها بسیار انعطاف‌پذیر هستند و به کار بردن آنها بسیار ساده است. ابتدا پنجره را باز کرده و فوم را بر روی جاهایی که دو قسمت پنجره در هنگام بسته شده روی هم قرار می گیرند بچسبانید.
دقت کنید که قبل از چسباندن حتماً قسمت مورد نظر را از گرد و خاک پاک کنید. در پنجره های کشویی می توان نوار فومی را بر روی قسمت متحرک چسباند تا در هنگام بستن پنجره، فوم، قسمت خالی را پر کند و به این ترتیب عایق کردن کامل شود. همچنین می‌توان نوار را بر روی قسمت عمودی چارچوب پنجره چسباند.

واشر لوله‌ای پلاستیکی: این واشرها بسیار به فوم های مورد قبل شبیه است. در هنگامی که پنجره بسته می‌شود ساختار لوله ای واشر فضای خالی را پر می کند و عایق سازی به خوبی انجام می شود. برخی از انواع این واشرها دارای چسب سرخود است و برخی از آنها نیز دارای مغزه‌ فومی است که باعث می‌شود شکل پذیری بهتری به واشر بدهد.

نمد: استفاده از نمد یکی از قدیمی ترین روش های عایق بندی است. نوارهای نمدی در دو نوع چسب دار و بدون چسب موجود است و برخی از انواع آن با یک نوار فلزی تقویت شده است. این روش بر خلاف سادگی در استفاده، از دوام خوبی برخوردار نیست و هر یکی دو سال نیاز به تعویض دارد.

کیت عایق پنجره: این کیت نوعی چسب است که مانع انتقال هوا خواهد شد. با استفاده از این چسب باید تمامی درزهای پنجره را بپوشانید و سپس با استفاده از دمنده‌ باد گرم، چسب را در جای خود نصب کنید، کارایی این روش بسیار بالا است امّا فراموش نکنید که تا بهار سال بعد نباید پنجره ها را باز کنید.

3- بازرسی و تعمیر وسایل گازسوز

در مواقع بسیاری پیش آمده است که به دلیل بی توجهی به سالم بودن وسایل گرمایشی، مجبور به تحمل سرما شده اید. بارها اتفاق افتاده است که شب هنگام که هوا رو به سردی می رود، با زحمت زیاد بخاری را برای روشن کردن آماده کرده اید، اما بعد از تلاش های زیاد، بخاری روشن نشده و بعد از آن با اعصابی به هم ریخته به دنبال تعمیر کار می گردید تا بخاری یا دیگر وسایل گرمایشی مانند شومینه، پکیج، موتورخانه و ... را تعمیر نماید. تازه، اگر توانستید همان موقع یکی پیدا کنید!
بنابراین بهتر است پیش از اینکه هوا سرد و سردتر بشود، نگاهی به وسایل گرمایشی خانه بیندازید و آنها را بررسی کنید، اگر خراب بود و نیاز به تعمیر داشت، حتما و خیلی به موقع آنها را تعمیر کنید تا در سرما نمانید.
البته انجام بازرسی و تعمیرات دوره ای برای وسایل گاز سوز به خصوص بخاری های گاز سوز، باعث بهبود عملکرد آنها شده و ضمن بهره وری گرمایی بهتر، خود و خانواده را از خطرات احتمالی ناشی از گاز گرفتگی حفظ می کنید.

info@jahanabzar.com
۰۴۱- ۳۴۲۴۷۱۷۱ (۸:۰۰ - ۱۹:۰۰)